Inside

Versre fel! Avagy, milyen is egy rendhagyó versest Kokas Bálinttal, és Brasói Péterrel.

2020. július 14. - insideonlineblog

Mai nap folyamán egy programajánlót hoztam nektek, ami Nyíregyházán a Mustárházban kerül majd megrendezésre Augusztus hetedikén. A két szervezővel Kokas Bálinttal és Brassói Petivel beszélgettünk az eseményről.

 

108042362_867412963748678_6214196215528308868_n.png

A kép forrása: Facebook/Kokas Bálint 

 

 

 

Az Augusztus hetedikei Vers Est, már nem az első lesz ami megrendezésre kerül. Folyamatosan fejlődő és színesedő kultúrprogram, melynek középpontjában eleinte a versek álltak mára viszont már bővült a fellépők palettája zenekarokkal is.
A mostani esemény az eddigiektől is nagyobb lélegzetvételű lesz. Hogy miben lesz másabb azt Peti fejti ki nekünk.

-Egy egész estés program lesz, ami annyit jelent hogy este hattól tizenegyig fog tartani. Kültéri rendezvény lesz, de rossz idő esetében is megtartjuk, hiszen az egész Mustárházat megkaptuk arra az estére.  Jelenleg több szervezettel, egyesülettel is folynak az egyeztetések a támogatást illetően. De már biztos támogatónk között tudhatjuk a Fix Szociális Egyesületet, a CEOP Consultinget, a Filtert, a Labor kávézót, a Nyírség Könyvtár Alapítványt, valamint természetesen a rendezvénynek teret adó Mustárházat, Mustár Fm Rádiót, és a Kosha Design-t.  A rendezvényen befolyt összegből pedig a Kérlek Segíts! alapítványt szeretnénk támogatni, mely sérült gyerekek rehabilitációjával foglalkozik, és hosszú közös múltunk van! Több zenekar is szintén fellép újra nálunk, mindenféle vegyes stílusban, poptól kezdve rockig , nagyon széles a paletta. Látvány világban is másabb lesz az eddigiektől, fényeffektekkel és tábortűzzel. Mindennel készülünk ami szem szájnak ingere. Hiába vers and slam poetry lesz a fő vonulata, mégis multikulturális lesz az esemény. Bálint a főszervezője az estnek, én pedig a technikai részét csinálom a dolognak, valamint a marketing részét is. 

Valamint fontos megjegyeznem, hogy egy jelképes összeget fogunk elkérni a belépésért ami 400ft, ezért cserébe egyébként egy tollat fogunk adni. Ami a belépési díj megfizetését igazoló karszalagot hivatott kiváltani nálunk. 

Peti és Bálint nem csak a rendezvénnyel készülnek, hanem egy közös verses kötettel is. Erről mit érdemes tudni? 

- Egy százötven oldalas, háromszáz példányos illusztrált kötet lesz, amiben versek és novellák lesznek. Várjuk azoknak a műveit akik szeretnének belekerülni. Email-ban lehet elküldeni a versandslam@gmail.com-ra. Augusztus hetedikén erről is lesz majd szó bővebben. 

A srácok pár szóban elmondják, hogy mivel készülnek még rövid és hosszútávon:

-Októberben lesz a Művelődési házban egy esemény, aminek az előszobája a mostani. Valamint Nyíregyházán túl is készülünk majd terjeszkedni, Sátoraljaújhelyre fogunk menni Augusztus végén. A későbbiekben pedig szeretnénk Erdélybe vagy akár Kanadába is elvinni az eseményünket. 

 

Az elmúlt egy év során számtalan eseményt tudhat maga mögött a két nyíregyházi srác, melyekre én is mindig szívesen elmegyek. Hiszen egy olyan sokrétű közösség alakult ki közben akikkel szívesen töltöm a szabadidőmet. Hogy kiknek tudnám ajánlani ezt a programot? Mindenkinek! De tényleg, a hangulat garantáltan nagyszerű lesz. Hiszen eddig is az volt mindig. Akár fellépőként, akár hallgatóságként.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://insideonline.blog.hu/api/trackback/id/tr2415994026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása